Agility - Lekker actief met je hond!

Agility - Lekker actief met je hond!

Wat is agility eigenlijk?

Agility noemen we ook wel ‘behendigheid’. Hierbij gaat het erom dat de hond zo snel en foutloos mogelijk een parcours of hindernisbaan aflegt. Het parcours bestaat uit verschillende hindernissen, zoals hordes, de slalom, tunnels, een wip en brug.


Het zo succesvol mogelijk afleggen van het parcours is alleen mogelijk door een goede samenwerking tussen hond en baas. Enkel met de instructies en inzet van de eigenaar, ofwel de ‘handler’ zal de hond het parcours succesvol kunnen afleggen.

De handler mag de hond en der hindernissen hierbij niet aanraken. Instructies mogen enkel gegeven worden met de stem en gebaren. Deze samenwerking zorgt naast voor een sterkere band tussen hond en baas voor een hond die graag commando’s opvolgt, wat bijdraagt aan de opvoeding en gehoorzaamheid
Daarnaast zorgt het regelmatig beoefenen van agility voor een betere gezondheid en uithoudingsvermogen bij hond én baas! Alle spieren worden getraind en de hond wordt zelfbewuster.

Agility is een echte uitlaatklep waarbij honden vaak gemotiveerd zijn het beste uit zichzelf te halen, wat zorgt voor een betere lichamelijk en mentale gezondheid. Niet alleen leuk dus, maar ook nog eens heel nuttig.

Agility: voor wie?
Voor wie is agility? Agility is in princpe voor iedereen, mits de hond minimaal één jaar oud en gezond is. Bepaalde onderdelen zijn voor bepaalde hondenrassen natuurlijk meer of minder geschikt, afhankelijk van de lichaamsbouw.

Gaat jouw klant recreatief aan de slag met agility kan hij de snelheid en hoogte van de hindernissen zelf bepalen. Bij wedstrijden wordt de hoogte van de obstakels afgestemd op de schofthoogte van de hond.

Er zijn vier hoogteklassen, namelijk small, medium, intermediate en large. Ook zijn er verschillende niveaus, zoals 1e, 2e en 3e graads, maar ook zijn er categorieën voor debutanten, jonge honden en veteranen. Door het behalen van punten kan de hond promoveren naar een hoger niveau.In elke klasse staat zoals gezegd de samenwerking tussen hond en baas en het hebben van plezier centraal. Vooral dat laatste is een kernwoord bij aglilty: het hebben van plezier en het versterken van de band is het belangrijkste!

Agility producten, wat is er allemaal te bestellen?
Start vandaag nog met agility, klik hier om de beste producten te bestellen.

Terug naar blog