Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending v.a. €59,- en geleverd uit eigen voorraad!
Gratis verzending v.a. €59,- en geleverd uit eigen voorraad!
Stille waterblazer hond, beste waterblazer uit de test.

De stille waterblazer voor je hond

Wat is een waterblazer?
Een waterblazer is in principe een föhn zoals wij deze kennen voor mensen, maar dan veilig en echt speciaal gemaakt voor honden (en katten). De beste waterblazers zijn voorzien van een geluidsdemper, een knop om de blaassnelheid te bepalen en een knop die de warmte te regelt om het voor de hond aangenaam te maken en vooral te voorkomen dat de tempratuur te warm kan worden.

Kwaliteit en prijs technisch goede waterblazer
Bij Dogzoo hadden we veel merken en type waterblazers op voorraad en hebben wij ook diverse waterblazers getest. Na veel waterblazers getest te hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de onderstaande waterblazers prijs en kwaliteit technisch gezien heel erg goed uit de test komen.
 
Onze top 5:
1. Professionele stille waterblazer Tritra AS - LCD display - 2200 watt
2. Professionele stille waterblazer Aeolus Doodle TD-901GT - 2800 watt

3. Professionele stille waterblazer Doubleblaster DS - 2200 watt
4. Krachtige waterblazer Shelandy - 2400 watt
5. Semi profressionele Tritra waterblazer hond - 2400 watt

Bekijk de waterblazers

Andere merken en type waterblazers zijn vaak veel duurder, maar de kwaliteit is vaak vergelijkbaar. De veel duurdere waterblazers bieden wij dan ook om deze reden niet meer aan in ons assortiment. Voor thuis gebruik is dit een goede en fijne waterblazer. Wij hebben inmiddels heel veel blije baasjes en honden kunnen voorzien van deze waterblazer! :-)

Het goed aanleren van de waterblazer is écht het halve werk.

Waarom is een kwaliteit waterblazer handig?
Een waterblazer biedt verschillende voordelen voor je hond, maar ook voor jezelf. Met een stille waterblazer is het namelijk vrij simpel om de natte of vieze vacht van je hond droog, schoon en klitvrij te blazen. Hondenhaar dat voor een langere tijd nat is, gaat vaak stinken en het is voor de hond ook veel prettiger om weer een droge en schone vacht te hebben. Je hond kan het namelijk koud krijgen als de vacht nat blijft en daardoor zelfs verkouden en ziek worden.

Een stille waterblazer is dus ideaal na een natte wandeling, een plons in het water of een heerlijke duik in de modder, want je hond is in een hand omdraai weer lekker schoon en fris. Je voorkomt hiermee dat je huis vol ligt met druppels vies water, zand en andere viezigheid die je hond via de vacht mee naar binnen sleept. Je leest het al, met een waterblazer voortaan blijft je interieur een stuk schoner.

Indien je hond wel eens bij de hondentrimsalon komt om geknipt en gewassen te worden, zal hij of zij ook droog worden geblazen met een waterblazer. Mocht je de hond zelf wel eens wassen, komt een waterblazer natuurlijk ook goed pas!

Een stille waterblazer voor de hond gebruiken
De bediening van een waterblazer is voorzien van volume knop om de blaassnelheid te bepalen en een knop om de warmte in te stellen, om het zo aangenaam mogelijk voor de hond te maken. Een sterke luchtstroom zorgt ervoor dat de vacht en huidoppervlakte gedroogd wordt.

Een waterblazer is voorzien van vaak drie verschillende blaasmonden. In vrijwel alle gevallen gaat het om een ​​rond mondstuk, een ​​breed en plat mondstuk. Het brede en platte mondstuk is met name bedoeld om oppervlakkig water of vuil weg te blazen, het ronde mondstuk wordt veelal gebruikt om de ondervacht uit de vacht van uw hond te blazen.

Tips:
Zorg er voor dat je altijd met de haargroeirichting van je hond mee blaast en niet er tegenin, dit zorgt dat je hond een aangenaam mogelijk gevoel heeft en de waterblazer ervaart als iets leuks en positiefs.

Wat ook belangrijk is en waar je voor moet zorgen, is dat het mondstuk van de waterblazer relatief gezien dicht bij de huid van je hond houdt, maar nooit direct op de huid. Maak vervolgens voorzichtige bewegingen met de haargroeirichting mee.

Waarom een honden waterblazer gebruiken en absoluut geen föhn
Zoals in het kopje hierboven “Wat is een waterblazer?” al beschreven, is er echt een wezenlijk verschil tussen een waterblazer voor de hond en een föhn. Een föhn werkt op basis van warme en soms zelfs hete lucht, dit kan de vacht en huid van je hond beschadigen. Belangrijk nog, hete lucht zal de hond zeer doen en dat wil je natuurlijk absoluut niet.

Bij gebruik van een waterblazer voorkom je problemen zoals hierboven beschreven, je hond zal dankbaar zijn.

Voor een positieve ervaring, laat je hond wennen aan de waterblazer
Het gebruiken van een waterblazer kan in het begin best eng zijn voor je hond. Nieuwe geluiden en een hogere snelheid wind, daar moet de hond écht aan wennen.

Hieronder 4 goede stappen om je hond te laten wennen aan een waterblazer. De hond op een goede en rustige manier laten wennen aan de waterblazen is in de meeste gevallen écht een must.

Stappenplan waterblazer hond:
Stap 1: Zet de waterblazer neer en sluit deze niet aan op het stroom. Laat je hond snuffelen aan de waterblazer en beloon bij goed gedrag, doe dit gedurende +-5 tot 10 minuten. Oogt je hond relax en lijkt de waterblazer geaccepteerd te zijn? Ga dan door naar stap 2.
Stap 2: Zorg er voor dat de blaassnelheid zo laag mogelijk staat, monteer nog geen mondstuk en zet de waterblazer aan. Bij voorkeur zorg je er voor dat je hond op een kleine afstand van de waterblazer is, voordat de waterblazer aangezet wordt, zodoende schikt de hond niet van de waterblazer. Laat je hond vrij rondlopen in de buurt van de waterblazer en beloon bij goed gedrag, gedurende +-10 tot 20 minuten. Oogt je hond relax en lijkt de waterblazer nog steeds geaccepteerd te zijn? Ga door naar stap 3.
Stap 3: Pak het mondstuk van de waterblazer en laat de hond wennen aan de blaaskracht (richt niet op het hoofd), blijft vooral belonen bij gewenst gedrag, dit houdt het leuk voor je hond. Gaat dit goed, ga dan door naar stap 4.
Stap 4: Is de waterblazer enigszins geaccepteerd door de hond? Voer de blaaskracht geleidelijk op en plaats eventueel een mondstuk, bouw dit stap voor stap rustig verder uit.

Tips:
Schrikt je hond, of oogt je hond niet relax bij één van de stappen? Doe dan een stapje terug en probeer het later nog eens opnieuw.

Onthoudt dat je hond moet wennen aan nieuwe geluiden en omstandigheden, bouw het gebruiken van de waterblazer dus langzaam op.Dit artikel is geschreven door Dogzoo.nl, voor mensen die een waterblazer hebben aangeschaft of willen weten waarvoor een waterblazer gebruikt kan worden. Overname van dit artikel is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming, stuur ons hierover een mail via info@dogzoo.nl.

Delen van de link naar dit artikel via social media wordt uiteraard zeer op prijs gesteld en gewaardeerd.


© Copyright Dogzoo

Vorig artikel Plezier voor elke hond, lekker bewegen!